Május 10. – a szívférgesség napja

Már régóta tervezgettem, hogy felhívjam a figyelmeteket a jó idő „mellékhatásaira”, amik kis kedvenceink egészségét nem kis mértékben veszélyeztetik. Mikre is gondolok?

Nem volt olyan nagy hideg eddig sem, de mint tapasztalhattátok, a kutyaiskolában, amikor kisütött a nap és nem túl sok mozgás után az ebek kapkodtak a levegő után. Ezt láttuk, tapasztaltuk, orvosoltuk egy kis vízzel, árnyékkal. …a túlhevülésről majd máskor.

De mi az, amit nem veszünk észre egyből? Most épp a külső és belső élősködőkre gondolok. Bolhák, kullancsok, férgek. Beszélgettünk ugyan róla a kutyaisiben, de a fő apropó a mai témának a mai nap! (Eddig ezt én sem tudtam. -J-)

Május 10. a szívférgesség napja!

Igen ilyen is van!

Ami a leg fontosabb, az a megelőzés! Erre a problémára természetesen létezik mindenféle kegyszer, vegyszer… Viszont egy dolog nagyon fontos!!! Ismertek már annyira, hogy nem szoktam senki és semmi ellen kampányolni, ha az hasznos vagy jó. De kérlek benneteket, hogy az ilyen szerek beszerzését ne a „Vajákos Biri” néninél intézzétek, mert ő azt mondta, hogy a gin zeng gyökérrel átitatott harmatos kamilla-csepp jó mindenre… Kérdezzétek meg a saját külön bejáratú (házi) állatorvosotokat és szerezzétek be szakembertől a készítményeket (spot on, nyakörv, tabletta). És ha már ott jártok célszerű egy szűrést is beiktatni.

Nem foglak benneteket tovább rémisztgetni, csak egy (kicsi) képpel.

Ugye nem túl szívderítő látvány!?!

Nézzétek meg ezt a kis videót! Ebből mindent is megtudtok!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük